OGLASILA SE ŠKOLA U SUBOTICI U KOJOJ JE UČENIK PRETIO DA ĆE POBITI CEO RAZRED I NASTAVNIKE: Evo šta su preduzeli i šta se dešava!
Foto: screenshot

o svemu obaveštena policija

OGLASILA SE ŠKOLA U SUBOTICI U KOJOJ JE UČENIK PRETIO DA ĆE POBITI CEO RAZRED I NASTAVNIKE: Evo šta su preduzeli i šta se dešava!

Društvo -

Osnovna škola "Sečenji Ištvan" u Subotici je nakon saznanja od učenika da je učenik osmog razreda pretio da će pobiti ceo razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije preduzela sve iz svoje nadležnosti.

- Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo: Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica - navode za Kurir iz škole i dodaju:

- Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve.

Podsetimo, roditelji učenika su zabrinuti, a iz Policijske uprave Subotica Kuriru je rečeno da su dobili prijavu.

- O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Bonus video:

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track