TINEJDŽERI OTKRILI ZAŠTO ZIMI NOSE KRATKE ČARAPE! Roditelji šokirani: Jedan obuo dva para nazuvki, a ova stvar nikom nije jasna!
Foto: T. Ilić

POPULARNO

TINEJDŽERI OTKRILI ZAŠTO ZIMI NOSE KRATKE ČARAPE! Roditelji šokirani: Jedan obuo dva para nazuvki, a ova stvar nikom nije jasna!

Društvo -

Većina tinejdžera u srpskim školama tokom zime po debelom minusu nosi kratke čarape odnosno nazuvice i izbegava da nosi čizme, već samo patike.

O ovom novom trendu pokrenula se polemika na društvenim mrežama, a korisnik društvene mreže X je postavio konkretno pitanje zbog čega to rade.

- Imam jedno pitanje: zašto pola tinejdžera u ovom gradu celu zimu nosi nazuvke umesto normalnih čarapa - navodi se u objavi, ali je autor ubrzo nakon toga napisao i odgovor koji je saznao do tinejdžera.

- Imam tačan odgovor. Nisam bio lenj pa sam malopre na Terazijama zaustavio grupu tinejdžera (fina deca, zaista), i pitao ih zašto nose nazuvke. Elem, odgovor je zato što izgleda retardirano nositi normalan model čarapa na pantalone ili trenerke koje su slim u donjem delu... Kažu i da im stvarno ne smeta i nije im hladno na gležnjevima. Jedan od njih mi je i pokazao da nosi dva para nazuvki da mu ne bi bilo hladno. Još jednom pozdrav za ovu grupu fine dece koja su meni matorom čoveku objasnila.

Trinaesta beogradska gimnazija, XIII beogradska gimnazija, đaci, škola, Gimnazija
foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

Ova objava je pokrenula lavinu komentara korisnika ove mreže.

- Nemam pojma zašto, alI moja tinejdžerka nosi stalno bele sportske čarape, izgiboh iskuvavajući ih - napisao je jedan roditelj, dok je drugi dodao:

- Manje-više svi mladi danas izbegavaju čarape u boji, većina nosi bele.

Međutim, roditelji su primetili i novi trend kod devojčica, a to je da zimi idu golog stomaka.

škola, đaci
foto: Shutterstock

- Da pokažu kako znaju bolje. Isto kao i curice golog stomaka na -10. Bila sam jedna od njih, znam - navodi se u jednom komentaru, dok neki korisnici smatraju da jedan od razloga za ovaj trend može biti i što klasične čarape navodno stežu krvne sudove više nego kraće.

Jedna majka je pak dodala i da je popularno da se leti nose duboke čarape, a zimi kratke.

- Leti duboke čarape i papuče, zimi kratke čarape i goli gležnjevi. Svi kao klonirani, moji dečaci 14 i 16 godina neće da obuju zimske čizme na -15, samo patike, a nazuvke sam sve bacila. Ujutru kad ih ostavim ispred škole posmatram, izgledaju kao Mišelin maskota, kape, šalovi, napumpane jakne, a dole goli zglobovi i patičice. Trend. Devojčice ne nose ni potkošulje, goli stomaci ispod jakni, a jakne otkopčane. Bar je kapa na glavi popularna.

Bonus video:

13:38

OVAKO VAM DECA ŠALJU SIGNAL DA IM TREBA POMOĆ Posebnim ponašanjem tinejdžeri skreću pažnju na sebe SPREČITE NAJGORI SCENARIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja