MINISTARSTVO ZDRAVLJA O SLUČAJU DECE KOJA SU UMRLA OD VELIKOG KAŠLJA: Radi se o periodu od jeseni! Jedno dete na respiratoru
Foto: Ana Paunković

MINISTARSTVO ZDRAVLJA O SLUČAJU DECE KOJA SU UMRLA OD VELIKOG KAŠLJA: Radi se o periodu od jeseni! Jedno dete na respiratoru

Društvo -

Povodom informacije od danas da su četiri bebe umrle u Beogradu od velikog kašlja, Ministarstvo zdravlja preciziralo je da se ti smrtni slučajevi među decom odnose na period od jeseni 2023. godine, kada su počele respiratorne infekcije.

Iz Ministarstva zdravlja kažu da su "upoznati sa situacijom", a da su se "pomenuti smrtni slučajevi od velikog kašlja desili u periodu od jeseni".

Podsetimo, prof. dr Vladislav Vukomanović, kardiolog i upravnik pedijatrijske klinike Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić", rekao je jutros za RTS da su "četiri deteta preminula od velikog kašlja, a da je jedno na respiratoru i da je životno ugroženo".

- Nažalost, mala deca, odojčad do 4 meseca mogu da razviju veoma tešku kliničku sliku, koja je kod nas završena smrtnim ishodom kod četiri deteta - rekao je jutros prof. dr Vukomanović.

Podsetimo, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ je krajem decembra prijavio epidemiju velikog kašlja u Beogradu.

(Kurir.rs/N1)

Bonus video:

01:46

ČETIRI BEBE UMRLO: Ovo se javlja svakih šest godina! Pedijatar bez dileme: Opao je kolektivni imunitet zbog kovida, ljudi se plaše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track