ZLATANU ARSIĆU IZ AJNOVCA SUDE U PRIŠTINI: Srbina terete za navodni ratni zločin 1999. (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

prišrina

ZLATANU ARSIĆU IZ AJNOVCA SUDE U PRIŠTINI: Srbina terete za navodni ratni zločin 1999. (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Ispitivanjem oštećenog svedoka, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca, kodKosovske Kamenice, koji se tereti da je počinio navodni ratni zločin 1999. godine.

Svedok B. M. je na pitanje odbrane rekao da ne može da se seti tačnog datuma, a ni meseca kada ga je Arsić napao, ali da je verovatno bio mesec februar ili mart.

Oštećeni je rekao da nije znao imena dvojice Srba koji su ga priveli u policijsku stanicu i dodao da je imena saznao kasnije.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Kako je saopštilo Specijalno tužilaštvo Kosova, Arsić se tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track