IZJAVA DUGOGODIŠNJEG ZAVISNIKA KOCKANJA: Ovako sam uspeo da prevaziđem bolest! Godišnje se za pomoć prijavi do 200 ljudi
Foto: AP/Ilustracija

kurir tv

IZJAVA DUGOGODIŠNJEG ZAVISNIKA KOCKANJA: Ovako sam uspeo da prevaziđem bolest! Godišnje se za pomoć prijavi do 200 ljudi

Društvo -

Uprkos rasprostranjenosti kockarnica i rastućoj popularnosti onlajn klađenja, u našoj zemlji postoji više od 1.000 registrovanih zavisnika od kocke, koji su potražili stručnu pomoć.

To pokazuju podaci Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj. Godišnje se sa problemima zavisnosti od igara na sreću ovoj ustanovi obrati do 200 ljudi.

Ljubav prema utakmicama ili lakoj zaradi, karta je za ulazak u začarani klub klađenja i kockanja. Spirala dobitaka i gubitaka se stalno vrti, a da zavisnik nije ni svestan problema. Kada dođe do velikih uloga, obično bude kasno, a retki su oni koji na vreme potraže stručnu pomoć. Građani kažu da je najvažnije imati meru.

01:33

IZJAVA DUGOGODIŠNJEG ZAVNISNIKA KOCKANJA: Ovako sam uspeo da prevaziđem bolest! Godišnje se za pomoć prijavi do 200 ljudi

ANKETA GRAĐANA O KOCKANJU

- Ja nikad nisam kladionicu igrao, ni sportsku prognozu. Nego ono što zaradim računam na to. Moje komšije koje su išle u kladionicu, kuću završili nisu - rekao je jedan građanin.

- Mislim da je to stvar druženja, otići neki put ali ne treba ići stalno - čuli smo od prolaznika.

Dejan Stanković, direktor savetovališta "Herc tajm", koje dvadeset godina pomaže ljudima na odvikavanju i sam se našao u paklu zavisnosti, što ga je navelo da se uhvati ukoštac sa problemom. Napisao je četiri romana o svom i istustvima drugih ljudi.

Ja sam kao što mnogi danas imaju problem sa kockanjem imao taj problem koji sam uz pomoć mnogo znanja, čitanja, razumevanja, inteligencije uspeo da prevaziđem - rekao je Stanković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

KOCKAM SE SA ŽIVOTOM! Dženan Lončarević OTOVRENO PRIZNAO što mnogi ne bi, pa spomenuo KOCKARNICE (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track