AUTO-MEHANIČAR MARKO PORODIO SUPRUGU U KOLIMA: Niti smem da bebu stisnem za glavu, niti da vučem. Otkud znam, otkinuću joj glavu!
Auto-mehaničar Marko porodio suprugu u kolima nasred puta, Foto: Privatna Arhiva

SNAŠAO SE NASRED PUTA

AUTO-MEHANIČAR MARKO PORODIO SUPRUGU U KOLIMA: Niti smem da bebu stisnem za glavu, niti da vučem. Otkud znam, otkinuću joj glavu!

Društvo -

Žena je počela jaukati: "Izlazi glava!", a ja govorim: "Strpi se!" Ona kaže: "Gotovo, porađam se!" Stao sam nasred puta, spustio sedište i stvarno vidim viri glavica!

Auto-mehaničar Marko Petrić (34) tog 2. oktobra prošle godine u kolima sam, bez ičije pomoći porodio je suprugu Marinu Blagojević (27) iz Crne Bare! Bebi Novaku se baš žurilo, pa nije mogao da sačeka da majka stigne do lozničke bolnice.

- Bili smo kod kuće i žena je osetila bolove. Prvo je bila frka jer su tri automobila bila parkirana u našem dvorištu, nismo mogli da izađemo dok ne sklonimo prvi, a ja nisam imao ključeve da ga pokrenem. Izgubili smo vreme dok smo našli taj ključ. Posle je bio loš put Badovinci-Prnjavor... - započinje priču Marko, koji sa Marinom ima troje dece:

- U Lipničkom šoru, na 150 metara pre skretanja za Loznicu, počela je da viče da se porađa. Nisam imao vremena ni da skrenem kraj puta. Otvorena vrata i moja i njena. Sedela je na mestu suvozača. Spustio sam sedište i stvarno video da viri glava! Setio sam se da skinem duks i da stavim ispod nje, da ne isprlja sedište!

Marko sa decom
Marko sa decomfoto: Privatna Arhiva

Kad nema babica i lekara, morale su da posluže ruke iskusnog auto-mehaničara, naviknute da vuku, pritiskaju, izvlače... Ali ovoga puta nisu pred Markom bila kola i kamioni i nije mu bilo nimalo svejedno.

- Uhvatio sam dete za glavu. Niti smem da ga stisnem za glavu, niti da vučem. Otkud znam, otkinuću glavu. Vidim ja ona stiska stomak, stisnem i ja da joj pomogne. Dete je izašlo. Vidim dečak!

Marko Petrić, Marina Blagojević
foto: Privatna Arhiva

Prihvatio je dete u naručje, Marina ga je u strahu pitala: "Šta ćemo?" Pružio joj je bebicu, seo za volan i krenuo do bolnice u Loznici.

- Utrčao sam u porodilište i vikao: "Porodila mi se žena u autu!" Sva sreća - sve je prošlo u najboljem redu. Da sam znao da će se poroditi u kolima, krenuo bih ka Šapcu, bliži je od Loznice. Medicinske sestre su me pitale kako se nisam uplašio i da mnogi padaju u nesvest.

Kaže da nije paničio i da je bio prisebniji od supruge Marine. Nakon što je kao auto-mehaničar uspeo da porodi ženu, usledile su i reakcije prijatelja i komšija.

- Bilo je malo zavitlavanja da pređem u akušere, kažu da je čistiji posao.

Promašili pol za prvo dete

Lekari govorili da je devojčica, sve smo kupili za ćerku, a rodio se sin!

Marko se prisetio i iznenađenja koje su doživeli nakon što im se 2019. godine rodilo prvo dete:

- Celu trudnoću lekari su govorili da je devojčica. Rodbina i mi sve pokupovali za devojčicu, i stvari i krevetac. Kad - rodio se dečak. Za drugo dete su pogodili da će biti devojčica, i ovog puta nisu omašili, rekli su da će biti bata.

Marina navodi da je porođaj trajao nekoliko minuta.

- Kad je krenuo porođaj, Marko je morao da stane, prihvatio je bebu, a posle su u bolnici presekli pupčanik. Suprug je bio prisebniji, ja se pola porođaja i ne sećam. Sva sreća pa je sve prošlo kako treba. To mi je treći porođaj, znala sam šta me čeka, ali baš u kolima da se porodim... - priča nam kroz smeh Marina.

Bonus video:

14:36

AKO LEKARI ILI SESTRE NISU TAJ DAN RASPOLOŽENI, BOLJE DA NE DOĐU NA POSAO! Stojanović: Porodilje su osetljiva kategorija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track