U OVOM GRADU U SRBIJI VRTIĆI ĆE RADITI I SUBOTOM! Nije ni Beograd, ni Novi Sad, a odluka stupa na snagu od OVOG DATUMA
Foto: Shutterstock

U OVOM GRADU U SRBIJI VRTIĆI ĆE RADITI I SUBOTOM! Nije ni Beograd, ni Novi Sad, a odluka stupa na snagu od OVOG DATUMA

Društvo -

Od marta se očekuje da zaživi projekat realizacije vaspitno-obrazovnog rada subotom u Predškolskoj ustanovi u Zrenjaninu. U tri vrtića u gradu roditelji koji za tim imaju potrebe od sada će moći na sigurnom i sa svojim vršnjacima da ostave decu i na dan vikenda – najavila je dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju prilikom posete Zrenjaninu

Grad Zrenjanin godišnje izdvaja skoro milijardu dinara za mere unapređenja populacione politike, a od početka godine povećana su i jednokratna davanja za prvorođeno dete na 60 hiljada dinara dok se za svako naredno rođeno dete na teritoriji grada Zrenjanina opredeljuje 45 hiljada dinara.

vrtić
foto: Shutterstock

"Ono što danas radimo i gde smo načinili jedan korak bliže jednoj novoj meri to je uspostavljanje saradnje za implementaciju vaspitno-obrazovnog rada u Predškolskoj ustanovi subotom. Roditelji koji rade i subotom da mogu da ostave decu u celodnevnom boravku. U pitanju su tri objekta na teritoriji grada Zrenjanina", kazao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Prema ovom projektu vrtići u naselju Zeleno polje i Bagljaš već od marta primaće deci u jaslene i predškolske grupe i subotom.

"Postoje različita zanimanja koja zahtevaju i dežurstva i rad vikendom i upravo su roditelji iskazali potrebu i želju za ovakvom vrtom podrške. Ukupno ima 2600 dece u Predškolskoj ustanovi u Zrenjaninu, od toga analize su pokazale da više od petine roditelja, makar jedan roditelj radi vikendom", napomenula je ministarka Kisić.

Ministarka je istakla da Zrenjanin može poslužiti kao primer dobre prakse sprovođenja mera populacione politike, a kao jednu od najznačajnijih stavki istakla je to što u ovom gradu nema liste čekanja za upis u predškolske ustanove.

Kurir.rs/RTV

Preneo: B.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track