VRTIĆI ŠALJU NOVE ZAHTEVE RODITELJIMA: Posle prijavljene epidemije morbila, mame i tate se dovijaju na razne načine!
Foto: Andrey Kuzmin / Alamy / Alamy / Profimedia

KURIR SAZNAJE

VRTIĆI ŠALJU NOVE ZAHTEVE RODITELJIMA: Posle prijavljene epidemije morbila, mame i tate se dovijaju na razne načine!

Društvo -

Nakon što je u Beogradu prijavljena epidemija malih boginja, od kojih je obolelo čak šestoro vrtićkog uzrasta, a tome treba pridodati i dvogodišnje dete iz Stare Pazove, pojedini vrtići počeli su od roditelja da traže potvrde o vakcinaciji, saznaje Kurir.

Među potvrđenim slučajevima obolelih od morbila u Srbiji sedmoro je vrtićkog uzrasta, a samo jedan mališan je primio MMR vakcinu!

Iako je ova vakcina obavezna, mnogi roditelji je odlažu pod izgovorom da je dete prehlađeno, a sve kako bi dobili potvrdu za upis.

Na toj potvrdi pedijatar navodi zašto je vakcina odložena, kao i za kada se odlaže. Nakon toga roditelj potvrdu nosi u vrtić, ali bi trebalo da obavesti vaspitače da li je nakon toga dete vakcinisano, ukoliko nije trebalo bi ponovo da donese potvrdu o odlaganju.

Pojedini roditelji se prave blesavi, pa su vrtići počeli da podsećaju roditelje da oni koji nisu donesu potvrde.

- Moje dete je uredno vakcinisano. Dobili smo poruku od vaspitača da je neophodno da roditelji koji nisu doneli potvrdu od pedijatra o primljenim vakcinama ili potvrde o odloženoj vakcinaciji i do kada je odložena, iste donesu - rekla je za Kurir jedna majka.

Nju je ova poruka zabrinula, s obzirom da je mislila da su sva deca uredno vakcinisana jer pohađaju državni vrtić.

Bonus video:

01:34

PROTIV MALIH BOGINJA SE MORA VAKCINISATI I AKO IH JE DETE PRELEŽALO! Epidemiolog iznosi razloge: Nisu u pitanju samo morbile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track