PODSEĆA NA OCA Luka je sad čovek, 31 mu je a Srbija ga pamti kao malca koji je tati sedeo na ramenima, ovo je sin pokojnog Đinđića
Foto: Youtube Printscreen

odrastao bez oca

PODSEĆA NA OCA Luka je sad čovek, 31 mu je a Srbija ga pamti kao malca koji je tati sedeo na ramenima, ovo je sin pokojnog Đinđića

Društvo -

BEOGRAD - Luka Đinđić, sin pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je ubijen na današnji dan pre 21 godinu, danas je odrastao čovek od 31 godine.

Srbija ga pamti kao mališu na ramenima tate Zorana, ali najveći deo života proveo je odrastajući bez oca čija mu je smrt obeležila detinjstvo.

Ko se seća tadašnje Srbije i druge polovine teških devedesetih, seća se i kako je mali Luka bio jedna od maskota studentskih demonstracija 1996/1997. godine.

1 / 5 Foto: Zoran Đinđić.org

Svet je tada obišla fotografija mališana na tatinim ramenima mada mnogi tada nisu znali da je to njegov sin nego mislili da je eto tek tako uzeo neko dete za slikanje.

Pošto je sin poznatih roditelja, ljudi u Srbiji i danas vole da vide i znaju kako su i šta rade deca pokojnog premijera.

Luka ima i stariju sestru Jovanu (34), oboje su završili željene škole, bave se svojim poslovima i ne eksponiraju se u javnosti.

Nažalost, jedna od sledećih fotografija u javnosti a iz detinjstva Zoranove dece bila je ona s majkom Ružicom na sahrani a potom i na brojnim pomenima, od 12. marta 2003. godine pa naovamo.

Mnogi kažu podseća na oca, drugima ne liči. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka.

Fotografija Luke iz 2018. godine

Luka Đinđić, 2018
foto: Beta/Miloš Miškov

Fotografija s pomena 2023: Luka pored majke Ružice

Zoran Đinđić, Luka Đinđić, Ružica Đinđić
foto: ATA images

Sestra Jovana (32) liči na majku ali njenu fotografiju popilično je teško naći jer se ne eksponira u javnosti.

Krasi je, kažu, rečitost na oca a kako se pisalo pre koju godinu radi pri Vladi Srbije.

Zoran Đinđić, Ružica Đinđić, Luka Đinđić, Jovana Đinđić
foto: Zoran Đinđić.org

Diplomirala je Komunikologiju, a školovanje dovršila u Londonu a od 2017, kako su pisali beogradski mediji, radi na polju rodne ravnopravnosti.

Kurir.rs/SĐP/Youtube/Foto: zoranđinđić.org

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track