ALEKSANDRA ZAVRŠILA FAKULTET U NEMAČKOJ, PA SA 29 GODINA DOŠLA U SRBIJU DA SLUŽI VOJNI ROK: Svaki Srbin bi trebalo da ga odsluži!
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

ALEKSANDRA ZAVRŠILA FAKULTET U NEMAČKOJ, PA SA 29 GODINA DOŠLA U SRBIJU DA SLUŽI VOJNI ROK: Svaki Srbin bi trebalo da ga odsluži!

Društvo -

Iako je rođena u Nemačkoj, Aleksandra Maksimović Srbiju nosi u srcu. U Minhenu je završila fakultet za organizaciju događaja, ali oduvek je maštala da dođe i da služi srpskoj vojsci.

Ljubav prema vojsci nije došla ni od kuda, zbog toga što su i njeni preci služili vojni rok kako bi časno služili svojoj domovini.

01:23

ZAVRŠILA FAKULTET U NEMAČKOJ, PA SA 29 GODINA DOŠLA U SRBIJU DA SLUŽI VOJNI ROK: Svaki Srbin bi trebalo da ga odsluži!

- Da, svi su bili u vojsci, kao što bi se reklo branili su ovu zemlju sa svojim životom. Vojska je generalno nešto što bi svaki Srbin trebalo da odradi, podržavam ideju da se uvede vojni rok.

Ovu 29-godišnjakinju u ideji da završi vojni rok podržali su, pre svega, njeni roditelji, a Aleksandra je za Kurir televiziju opisala kako izgleda jedan vojnički dan:

- Red, rad i disciplina. Mnogo je organizovano, tačno se zna ko šta radi. Mnogo je strukturirano. Ustaje se rano, kao što znate, idemo na smotru, diže se zastava, imamo obuke, doručak, imamo i male pauze.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

RUSKA VOJSKA KORISTI STRATEGIJU IZ BAHMUTA U AVDIJEVKI! Miletić tvrdi: Sporo napreduju zbog infrastrukture ŽRTVE SU VELIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track