VUČEVIĆ SA NAČELNIKOM ZAJEDNIČKOG ŠTABA ORUŽANIH SNAGA BiH: Kroz dijalog i saradnju može se postići dugoročna stabilnost u regionu
Foto: Www.mod.gov.rs

saopštilo ministarstvo odbrane

VUČEVIĆ SA NAČELNIKOM ZAJEDNIČKOG ŠTABA ORUŽANIH SNAGA BiH: Kroz dijalog i saradnju može se postići dugoročna stabilnost u regionu

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-majorom Gojkom Kneževićem, saopštilo je Ministrstvo odbrane.

Ministar Vučević, tom prilikom, istakao je da je za dalje jačanje bilateralnih odnosa neophodna posvećenost obe strane.

Na današnjem sastanku razgovarano je o modalitetima koji su od značaja za nastavak uspešne saradnje u oblasti odbrane, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Miloš Vučević
foto: Www.mod.gov.rs

Ministar odbrane naglasio je da se jedino kroz dijalog i saradnju može postići dugoročna stabilnost u regionu. On je rekao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i dosledno opredeljena za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Miloš Vučević
foto: Www.mod.gov.rs

Govoreći o saradnji u oblasti odbrane Srbije i Bosne i Hercegovine, ministar Vučević istakao je da je ona usklađena sa dobrim političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje i dodao da vojno-ekonomska saradnja ima značajan potencijal.

General Knežević, tom prilikom, saglasio se da za jačanje bilateralne saradnje u oblasti odbrane postoji opredeljenje obe strane i dodao da je unapređenje bilateralne vojne saradnje sa zemljama regiona prioritet za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

On je posebno zahvalio na mogućnosti školovanja i usavršavanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Univerzitetu odbrane, kao i na učešću na kursevima koji se organizuju u centrima za obuku Vojske Srbije.

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track