PETKOVIĆ: Ni mnogo jači od Aljbina Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da brine o svom narodu! Beograd je STUB MIRA I STABILNOSTI
Foto: Nemanja Nikolić

PETKOVIĆ: Ni mnogo jači od Aljbina Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da brine o svom narodu! Beograd je STUB MIRA I STABILNOSTI

Politika -

Beograd i predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete, niti zveckaju oružjem, već su, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Petković ističe i da ni mnogo jači i moćniji od Aljbina Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da uvek brine o svom narodu, ma gde on živeo.

"Ako Kurti voli da fotografiše uniforme, baze i punktove, neka napravi izložbu od fotografija nasilja koje njegov šovinistički aparat sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Neka strancima deli fotografije Azema Kurtaja kako puca u srpsku decu ili snimke prištinskih falangista kako prebijaju srpski narod i otvaraju vatru na civile na nelegalnom punktu na Bistričkom mostu, a mogao bi da podeli i fotografije albanskih ekstremista kako tokom martovskog pogroma 2004. bacaju bombe i pucaju iz snajpera na goloruke Srbe i pripadnike Kfora", naveo je Petković.

Kako kaže, Kurti može da pokaže i snimke kako njegovi ministri bacaju suzavac, prevrću vozila Euleksa i ostala nepočinstva.

"To je prava slika 'njegovog mirnodopskog' društva u kom svakodnevno sprovodi nasilje nad golorukim srpskim narodom", zaključuje Petković.

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track