VIDELA SAM DECU, HVALA SVIMA KOJI SU SE MOLILI ZA TO! Mihaljica prihvatila poziv CSR: Ovo se čeka da bi joj mališani bili vraćeni!
Foto: Kurir televizija

Uskoro moguć epilog drame koja je uzburkala javnost

VIDELA SAM DECU, HVALA SVIMA KOJI SU SE MOLILI ZA TO! Mihaljica prihvatila poziv CSR: Ovo se čeka da bi joj mališani bili vraćeni!

Društvo -

Videla sam decu i hvala svim ljudima koji su se molili za to, kao i svim ljudima koji su shvatili da dobar odnos može da reši velike stvari, poručila je Novosađanka Ana Mihaljica, nakon što je konačno videla svoje sinove od tri, šest i 10 godina, koji su smešteni u Sigurnu dečiju kuću.

Podsetimo, njena deca odvedena su u smeštaj Centra za socijalni rad (CSR) Novog Sada 16. novembra 2023. nakon požara u stanu njenog oca M. M. u Novom Sadu, u kojem je ona navodno živela sa decom, zbog sumnji u zanemarivanje i zlostavljanje dece.

CSR je u utorak saopštio da je "ostvarena saradnja sa majkom, reuspostavljen kontakt majke i maloletne dece i dogovoreni dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece".

Ana Mihaljica, Novi Sad, oduzeta deca
foto: YouTube/ Ackelada

Majka je za udruženje "Ujedinjeni narod Srbije" istakla da je sastanak u Centru za socijalni rad prošao dobro.

- Sarađivali smo kako treba i vidim da može lepo da se priča. Žao mi je što je možda moralo na takav način, ali moram reći da i u CSR ima ljudi koji lepo rade svoj posao - rekla je ona, izrazivši nadu da će uskoro videti decu:

- Strpljenje - spasenje! Biće to sve dobro, ja se nadam!

Advokat Milan Bosika je istakao da nad majkom neće biti vršen nikakav korektivan nadzor:

- Pokušali su da nametnu, ali sam ja to sprečio - rekao je Bosika i dodao da za sada sve teče po planu, ali da još uvek nemaju pisanu potvrdu kada će se dečaci tačno vratiti kući:

- Za sada sve teče po planu, ali pisanu potvrdu da li će dečaci doći u petak, subotu, mi za sada nemamo - rekao je on i dodao da čekaju nadležne iz CSR koji bi trebalo da dođu i obiđu stan kako bi proverili kakvi su uslovi u njemu.

(Kurir.rs/Priredio: R. K./UNS Ujedinjeni narod Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track