DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE TREBA DA SE ODRŽAVA NA NAJVIŠEM NIVOU! Stano: Nastavak razgovora u ponedeljak
Foto: Youtube Printscreen

portparol eu

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE TREBA DA SE ODRŽAVA NA NAJVIŠEM NIVOU! Stano: Nastavak razgovora u ponedeljak

Politika -

Portparol Evropske unije Peter Stano najavio je mogućnost održavanja sastanka lidera Beograda i Prištine u okviru dijaloga gde bi se razgovaralo o Sporazumu o putu ka normalizaciji odnosa, prenosi RSE.

- Implementacija sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i zahtevi za dodatnu formalizaciju, treba da se rešavaju od strane lidera na sledećem sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga - istakao je Peter Stano u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, juče je specijalni predstavnik Lajčak bio domaćin glavnim pregovaračima iz Beograda i Prištine kako bi diskutovali o napretku u sprovođenju sporazuma o putu prema normalizaciji.

- Oni su razgovarali i o pronalasku rešenja za ljude koji su pogođeni zadnjom odlukom Kosovske Centralne Banke o korišćenju gotovine, kao nastavak sastanka održanog 27. februara - rekao je Stano.

On je dodao da je sastanak u utorak u Briselu, na kojem su učestvovali glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi "bio važan kako bi se utvrdile neke činjenice i pojasnila neka pitanja".

- Strane su se usaglasile da će razgovore o tom pitanju nastaviti u ponedeljak 25. marta, s ciljem da raspravljaju o konkretnim predlozima o pronalasku kratkoročnog rešenja - rekao je Stano.

Kurir.rs/RSE/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:46

DANAS NOVA RUNDA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE NA TEHNIČKOM NIVOU: Delegacija BG pokrenuće pitanje formiranja ZSO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track