"NIKO NE SHVATA GDE JE DETE NESTALO" Kurir na mestu nestanka Danke Ilić (2), prve komšije u šoku: Majka je plakala ceo dan (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, MUP Srbije

"NIKO NE SHVATA GDE JE DETE NESTALO" Kurir na mestu nestanka Danke Ilić (2), prve komšije u šoku: Majka je plakala ceo dan (FOTO)

Društvo -

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko Polje, u Ulici vojvode Radomira Putnika broj 19. Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku i ušla je u 11. sat.

Prve komšije, iz susedne kuće nestale devojčice, Rade i Živanka Trajković rekli su da su oko 14.30 časova na lice mesta stigle jake snage policije. Njima su kucali na vrata i pitali da li su videli devojčicu. Oni su odgovorili da nisu.

05:00

Komšije Živanka i Rade za Kurir

Kažu da se veoma brzo ceo Bor sjatio na lice mesta i da su tražili devojčicu. Dodaju da je "u zemlju propala" i da je majka Ivana je plakala celog dana.

Bor, komšije, Rade Trajković, Živanka Trajković
foto: Damir Dervišagić

Policija se nalazi ispred kuće, pored koje je devojčica Danka Ilić nestala i ne dozvoljava pristup. Na licu mesta je i patrola Hitne pomoći.

Policija i Žandarmerija pretražuju teren baterijskim lampama, a na terenu je dvadeset novinara.

Iza kuće pored koje je nestala devojčica je šuma, ali ne gusta, tako da je prostor vidljiv. Niko ne shvata gde je dete nestalo.

Živanka Trajković dodaje da se u blizini nalazi potok, ali gotovo nema vode u njemu, pa se isključuje mogućnost da se dete tamo zaglavilo. Komšije dodaju da je kraj miran i da nikada nije bilo incidenata.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: MUP Srbije

Otac i majka su mladi ljudi, prosečno žive. Otac je zaposlen u kablovskoj televiziji, pa se isključuje otmica zarad koristoljublja.

Zbog njenog nestanka po prvi put u Srbiji pokrenut je sistem Pronađi me, u okviru kojeg, između ostalog građanima u Srbiji stiže SMS sa informacijama o nestaloj devojčici. Ako je vidite, odmah zovite 192.

Žandarmerija je noćas ušla u Banjsko polje sa četiri vozila i džipovima sa kvadovima. Teren češljaju po sektorima, kako bi svaki bio detaljno pretražen još jednom.

Drama je počela oko 13 časova, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, devojčica nestala dok je ona drugom detetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu.

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track