BOR NOĆAS NE SPAVA, SVI SE MOLE ZA DANKU "Molite komšije, građane koji imaju vikendice da ujutru obiđu svoja dvorišta, kuće..."
Foto: Printscreen, MUP

BOR NOĆAS NE SPAVA, SVI SE MOLE ZA DANKU "Molite komšije, građane koji imaju vikendice da ujutru obiđu svoja dvorišta, kuće..."

Društvo -

Potraga za malom Dankom Ilić, nestalom danas u 13.45 sati u Banjskom polju, prigradskom naselju nadomak Bora je nastavljena.

U ovom rudarskom gradu skoro da niko ne spava.

Cela Srbija je sve nade položila u policiju, spasioce i pripadnike Žandarmerije moleći se da malenu Danku što pre pronađu.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: Kurir Televizija

- Bor je večeras na nogama. Mnogi ljudi su došli u potragu za nestalim detetom. Pretražili smo sve što nam je palo na pamet. Molite komšije, građane koji imaju vikendice da sutra ujutru obiđu svoja dvorišta, kuće, pomoćne objekte. Svaka zgrada da se vidi, bukvalno sve što vam padne na pamet. Mi i momak koji živi u Banji obišli smo i gledali šahte, nedovršene kuće, rupe, kanale. Svako ko ima bilo kakve korisne informacije neka se javi. Ako neko ima video nadzor neka se javi policiji. Svaka informacija je od pomoći – kaže Dalibor Jović, odbornik, predstavnik humanitarnog Udruženja „Borci za Bor“.

On je pozvao građane da budno prate instrukcije MUP-a i budu spremni da se odazovu eventualnom apelu da i sami pomognu.

- Ako Danku ne nađu noćas mislim da će ujutru tražiti pomoć od građana. Ako radi, svako ko može da odgovori. Kako zaspati u ovoj noći kada su misli sa njom – dodaje Jović.

Građani Bora i danas su se masovno uključili u potragu, organizujući se putem društvenih mreža.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track