DVE VIRTUS NAGRADE ZA MIODRAGA KOSTIĆA I MK GROUP
Foto: Marko Todorović

DVE VIRTUS NAGRADE ZA MIODRAGA KOSTIĆA I MK GROUP

Društvo -

Miodrag Kostić i MK Group ovogodišnji su dobitnici dva prestižna VIRTUS priznanja za filantropiju, koja dodeljuje Trag fondacija. Specijalnu VIRTUS nagradu za doprinos zadužbinarstvu dobio je Miodrag Kostić, predsednik i osnivač MK Group, čija zadužbina otvara Palatu nauke, prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji, poklon društvu vredan 25 miliona evra. Takođe, kompaniji MK Group uručena je VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju, za humane aktivnosti realizovane u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici”, za koji je prošle godine izdvojeno ukupno milion evra.

„Zahvaljujemo se Trag fondaciji i žiriju koji su prepoznali želju gospodina Miodraga Kostića da ostavi trajnu vrednost našem narodu. Zadužbina će širiti poruku, posebno mladima, da su znanje i humanost najveće vrednosti, i da nauka i dobročinstvo vode društvo napred”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group i članica Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića, povodom dodeljivanja specijalne VIRTUS nagrade Miodragu Kostiću.

VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju dodeljuje se kompanijama koje se ističu po sistematičnom i promišljenom pristupu podršci zajednici, ali pokazuju i predanost učestvovanju u aktivnostima koje imaju širok društveni uticaj. MK Group je ovogodišnji dobitnik ovog značajnog priznanja zahvaljujući brojnim filantropskim aktivnostima koje je realizovala prošle godine, a među kojima se posebno izdvajaju donacije vrtićima u Srbiji i regionu.

MK Group
foto: MK Group

„Prošle godine renovirali smo i opremili 20 vrtića u Adria regionu, od toga osam u Srbiji u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Ukupno smo za ovu namenu donirali 680 hiljada evra. Pored toga, za SOS Dečija sela, konkretno za „Program podrške za majke i bebe” koji se realizuje u Kraljevu i centar za osnaživanje porodice u Raški izdvojili smo 220 hiljada evra. Najveći deo sredstava strateški usmeravamo na projekte od nacionalnog značaja, a i ove godine nastavljamo da dobročinstvom povezujemo region, kroz novi filantropski projekat koji ćemo uskoro najaviti”, istakla je Aleksandra Stojanović i dodala da se MK Group obavezala da će u narednih pet godina izdvojiti pet miliona evra za društvenu odgovornost.

Trag fondacija po sedamnaesti put dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID, OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler. Ova nagrada predstavlja referentno mesto za sve koji ulažu u opšte dobro i dodeljuje se sa ciljem da promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track