HUMANOST VREDNA PODRŠKE, DIVLJENJA ALI I NAGRADE: Ovo su fondacije i udruženja nominovana za prestižno priznanje "321 Srbija"!
Foto: 321 Srbija

HUMANOST VREDNA PODRŠKE, DIVLJENJA ALI I NAGRADE: Ovo su fondacije i udruženja nominovana za prestižno priznanje "321 Srbija"!

Društvo -

Poznati su svi nominovani za prestižne godišnje nagrade Udruženja "321 Srbija", nosioca projekta od nacionalnog značaja, koje će na svečanosti 17. aprila biti uručene pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj Srbije i širenje pozitivnog imidža.

Za humanitarni rad ove su se godine su nominacije ponele fondacije "Tamara Misirlić", "Humana srca", i Udruženje "Svici u mraku".

Fondacija "Tamara Misirlić" ispisuje priče o humanosti i podršci najugroženijima u našoj zajednici. Njihovi programi obuhvataju širok spektar inicijativa, fokusiranih najvećim delom na stambeno i materijalno zbrinjavanje najugroženijih pojedinaca i porodica. Posvećenost i nesebičnost mlade osnivačice fondacije i njenog tima predstavljaju svetao primer predanog rada za dobrobit cele zajednice.

Svojom posvećenošću i naporima da unapredi kvalitet života marginalizovanih grupa ističe se i Fondacija "Humana srca". Kroz različite programe podrške, cilj im je povećati kvalitet života ranjivih kategorija društva, pogotovo žena, dece i mladih u ruralnim i slabo razvijenim sredinama u Srbiji.

Osnivač fondacije Danijela Vasilijević i izvršna direktorka Nikolina Đujić imale su viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim. Njihova vera u snagu ljudske dobrote inspiriše nas da težimo ka zajednici u kojoj se svaki glas čuje i svaki život ceni.

Među nominovanima za nagradu koju "321 Srbija" dodeljuje za humanitarni rad je i Udruženje "Svici u mraku". Osnovano s ciljem formiranja centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa autizmom, besplatno i nesebično korisnicima pruža podršku u svakodnevnim životnim aktivnostima, istovremeno radeći na osnaživanju roditelja i samohranih majki da se izbore sa svim životnim teškoćama.

Njihovi programi omogućavaju osobama sa autizmom da ostvare svoje snove i ostvare svoj puni potencijal. Posvećenost izgradnji inkluzivnog društva podseća nas da je snaga u različitostima i da je svaka osoba važna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja