NOVA POMOĆ DRŽAVE, SREDNJOŠKOLCIMA I DO 200.000 DINARA: Novac spreman, konkurs raspisan, prijave đaka do 20. maja! Ovo su uslovi!
Foto: Shutterstock

podrška talentima

NOVA POMOĆ DRŽAVE, SREDNJOŠKOLCIMA I DO 200.000 DINARA: Novac spreman, konkurs raspisan, prijave đaka do 20. maja! Ovo su uslovi!

Društvo -

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Кonkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine. Prijave na konkurs će biti otvorene do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

srednjoškolci, novčana pomoć, pomoć države
foto: Shutterstock

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Кalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti.

Više informacija o uslovima i procesu prijave možete naći u tekstu Кonkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente.

Fond za mlade talente Republike Srbije se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme koja se sprovodi uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju (WFD), ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.

Bonus video:

02:23

STIPENDIJE ZA STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! Velika humanitarna akcija u Novom Pazaru: Prednost imaju mladi bez oba roditelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track