SVI DETALJI O REGISTRACIJI ELEKTRIČNIH TROTINETA! 1 nalepnicu vozači moraju da imaju, a evo koliko košta: Detaljno uputstvo!
Foto: Profimedia

nova pravila

SVI DETALJI O REGISTRACIJI ELEKTRIČNIH TROTINETA! 1 nalepnicu vozači moraju da imaju, a evo koliko košta: Detaljno uputstvo!

Društvo -

Cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila, odnosno električne trotinete i bicikle iznosiće 1.560 dinara, dok će cena obrasca nalepnice biti 500 dinara, navodi se u novoj Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, objavljenoj u Službenom glasniku. To znači da će vozače trotineta registracija istih koštati 2.060 dinara.

Laka električna vozila, u koja spadaju električni trotineti i bicikli, od 5. aprila mogu da se "registruju", odnosno njihovi vlasnici od tog datuma mogu od institucija da zatraže nalepnicu koja će pokazivati karakteristike vozila, a od 15. juna, samo vozila sa ovom "registracijom" će moći da učestvuju u saobraćaju.

električni trotinet
foto: Shutterstock

Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja rekao je na TV Prva da je počeo sa primenom Pravilnik o načinu izdavanja, vođenju evidencija, načinu postavljanja i izgledu nalepnice za trotinete.

- Auto-moto savez Srbije se javio na javni poziv i sa svojom mrežom od 152 poslovnice na teritoriji Srbije će realizovati poslove u ime Agencije. U sve 152 poslovnice spisak sa adresama možete pogledati na sajtu Agencije. Građani mogu u roku od 15, 20 minuta da završe. Dođu sa svojim trotinetom, ponesu tehničku dokumentaciju sa sobom, uplate taksu od 2.060 dinara ukupno, ličnu kartu ponesu ili ako je pravno lice rešenje o registraciji na pravno lice i taj posao završavaju brzo - kazao je Ilić i dodao:

- Ukoliko žele da učestvuju u saobraćaju rok za registraciju je 15. jun. Procenjujemo da neće biti problema u vezi sa tim.

Kurir.rs/ TV Prva/ A. K.

Bonus video:

02:37

NOVA PRAVILA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE U SRBIJI Mijajlović: Niko nije obavestio vozače! Gde da se voze trotineti u 21. veku?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja