NE SMEMO ZABORAVITI STRADANJE NA KIM: Članovi Udruženja veterana Posebne jedinice obišli spomenik stradalom Dušku Iliću (FOTO)
Foto: Ustupljene fotografije

NE SMEMO ZABORAVITI STRADANJE NA KIM: Članovi Udruženja veterana Posebne jedinice obišli spomenik stradalom Dušku Iliću (FOTO)

Društvo -

KURŠUMLIJA - Članovi Udruženja veterana Posebne jedinice policije danas su u Kuršumliji obišli spomenik tragično stradalom Dušku Iliću, njihovom kolegi i prijatelju, koji je ubijen na KiM 19. aprila 1999. godine. Ilić je ubijen u trideset i prvoj godini života u selu Budakovo kod Suve reke na KiM,, a kao Kuršumličanin sahranjen je na groblju u Kuršumliji.

- Danas je 25 godine od pogibije našeg brata i saborca, pripadnika posebnih jedinica policije 37 odreda 3 čete. Naš kolega se borio da zaštiti otadžbinu u borbi protiv terorističke OVK. Čuvamo sećanje na njega i sve one koji su stardali tih godina- kazao je u ime Udruženja veteran PJP Miroslav Golubović.

1 / 3 Foto: Ustupljene fotografije

On je dodao da je ovo udruženje posthumno Ilića odlikovalo kosovskom zlatnom PJP spomenicom, koju su danas uručili njegovom sinu Mladenu na čuvanje.

- Ne sme da se zaboravi to vreme i stradanje policajaca, vojnika i civila-dodao je Golubović.

PJP je kao jedinica rasformirana 2002. godine i od nje je kasnije nastala Žandarmerija.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track