KURIR U ŠANGAJU: Kinez peva "Tamo daleko", rakija, ćevapi i Karađorđeva u kafani "Jugo gril"! (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir

KURIR U ŠANGAJU: Kinez peva "Tamo daleko", rakija, ćevapi i Karađorđeva u kafani "Jugo gril"! (FOTO/VIDEO)

Društvo -

"Tamo daleko" uz puno emocija peva na srpskom Kinez Ven, a prate ga oduševljeni gosti. Kafanom se šire i mešaju neodoljivi mirisi ćevapa, kobasica i karađorđeve šnicle. Salom odzvanjaju kucanja rakijskih i pivskih čaša...

Ova fantastična atmosfera u kojoj jedan Kinez peva našu epsku pesmu, ne odnosi se međutim na njega, već na goste lokala. Jer veselje se ne odvija u Srbiji, već u jednom od restorana blizu centra Šangaja, a zove se "Jugo gril".

1 / 6 Foto: Kurir

Posetili su ga novinari Kurira sa kolegama iz Srbije.

Kafana je popularna ne samo među Srbima, već i kod ostalih državljana bivše SFRJ. Njen vlasnik je Nikola, stomatolog iz Beograda koji u Kini radi već godinama.

01:23

Kurir u kafani Jugo gril u Šangaju

U gradu sa više od 30 miliona stanovnika ovo je mesto okupljanja raznih nacija.

- Dolaze nam i Rusi, Slovenci i mnogi drugi. Ovo je i naš centar okupljanja i lepog druženja, kaže nam domaćin Nikola koji je otvorio lokal pre tri godine.

Na zidovima kafane slike simbola bivše SFRJ... I plakat na kineskom, ovde kultnog filma "Valter brani Sarajevo" sa legendarnim Batom Živojinovićem.

Tamo daleko...

01:16

U kafani Jugo gril u Šangaju orilo se Tamo daleko

Poseta rudnicima Ziđina

Podsetimo, reporteri Kurira Jelena Spasić i Rajko Nedić nalaze se u Kini, a nakon posete rudnicima bakra i zlata kompanije "Ziđin" koja je vlasnik rudnika i u Boru i Majdanpeku, iz jugoistočne Azije i grada Sijamena doputovali su u Šangaj da bi putovanje nastavili u Pekingu.

Kurir/R. Nedić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja