ZA NAJBOLJI ESEJ 170.000 DINARA! Konkurs za dodelu Godišnje studentske nagrade traje do 10. juna
Foto: Shutterstock

Fondacija "Za srpski narod i državu"

ZA NAJBOLJI ESEJ 170.000 DINARA! Konkurs za dodelu Godišnje studentske nagrade traje do 10. juna

Društvo -

Fondacija "Za srpski narod i državu" iz Beograda raspisuje Javni konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej. Cilj konkursa jeste da se studenti iz Srbije podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema iz oblasti veštačke inteligencije i kulture sećanja.

Teme konkursa su "Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku" i "Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet". Za najbolja tri rada obezbeđene su novčane nagrade i to za 1. mesto 170.000 dinara, za drugo 100.000, a treće 70.000.

Studentska nagrada
foto: Printscreen

Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta svih usmerenja na osnovnim i master akademskim studijama iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Potrebna prateća dokumentacija koja se dostavlja uz esej: Obrazac 1 i Obrazac 2, fotokopija lične karte ili pasoša (izvod iz čitaca) studenta, uverenje o studiranju.

Prilikom izrade eseja, neophodno je ispuniti sledeća pravila:

- Esej mora da bude napisan na ćiriličnom pismu

- Esej mora da bude izrađen u Microsoft Office Word-u, font Times New Roman, veličina fonta 12, paragraf podešen sa obe strane (Justified), prored između redova 1.15

- Esej ne sme da bude javno objavljivan do završetka konkursa

- Esej mora da sadrži maksimalno do 3.000 reči

- Esej mora da bude teorijski utemeljen

Esej sa pratećom dokumentacijom poslati elektronskim putem, najkasnije do 10. juna na mejl office@fondacijasnd.rs. Prijave radova nakon naznačenog datuma neće biti razmatrane.

Nikola Selaković
Nikola Selakovićfoto: Nemanja Nikolić

Najbolji eseji biće odabrani od strane članova stručnog žirija. Rang lista biće objavljena 25. juna na sajtu Fondacije "Za srpski narod i državu" na veb adresi fondacijasnd.rs.

Članovi žirija su Nikola Selaković, ministar kulture, prof. dr Danimir Mandić, Učiteljski fakultet, prof. dr Ljiljana Marković, Filološki fakultet, doc. dr Ivana Luknar, Institut za političke studije, i prof. dr Aleksandar Rastović, Istorijski institut Beograd.

Kurir/fondacijasnd.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track