PREMIJER VUČEVIĆ PRIMIO AMBASADORA AZERBEJDŽANA: Beogradu izuzetno znači principijelni stav po pitanju Kosova i Metohije (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

NEMANJINa 11

PREMIJER VUČEVIĆ PRIMIO AMBASADORA AZERBEJDŽANA: Beogradu izuzetno znači principijelni stav po pitanju Kosova i Metohije (FOTO)

Politika -

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u Beogradu Kamila Hasijeva sa kojim je razgovarao o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa u oblastima u kojima za to ima prostora.

Premijer Vučević istakao je da Beogradu izuzetno znači principijelni stav Azerbejdžana u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije, a po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vlade Srbije poručio je sagovorniku da očekuje nastavak saradnje naročito u oblasti infrastrukture i energetike, posebno kada je reč o zelenoj energiji, ali i na drugim poljima imajući u vidu potencijale srpske privrede.

Kamil Hasijev, Miloš Vučević
foto: Vlada Srbije

Kada je reč o učešću Azerbejdžana u međunaronim institucijama, Vučević je rekao da Srbiji znači njihova podrška u Ujedinjenim nacijama, kao i u Savetu Evrope. Ambasador Hasijev podvukao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi sa kojom A zerbejdžan ima uspostavljeno posebno, strateško prijateljstvo i partnerstvo, i da su ti temelji bazirani na dobrim odnosima predsednika dve države.

Razvoj bilateralnih odnosa, posebno ekonomskih, biće dodatno učvršćen održavanjem sednice mešovitog ekonomskog komiteta, koji bi ove godine trebalo da se održi u Bakuu, smatra ambasador.

Premijer Vučević pozvao je azerbejdžanske kompanije i preduzeća da učestvuju na specijalizovanoj Svetskoj izložbi Projekat EKSPO 2027.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja