Najnovije vesti

Mirović: Prenos moštiju kneza Pavla u senci gej parade

Nezgodan datum

Mirović: Prenos moštiju kneza Pavla u senci gej parade

Društvo
Mirović je istakao da je 6. oktobar datum veoma rizičan za održavanje Parade ponosa zbog prenosa posmrtnih moštiju kneza Pavla Karađorđevića i njegove porodice, ali i velikog broja drugih manifestacija

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao jeda ta stranka smatra da su Ustavom zajamčena prava na okupljanje - svetinja, ali da u kontekstu događaja najavljenih za 6. oktobar, to pravno pitanje ne može da ugrozi bilo koga drugog.

Mirović je istakao da je 6. oktobar datum veoma rizičan za održavanje Parade ponosa zbog prenosa posmrtnih moštiju kneza Pavla Karađorđevića i njegove porodice, ali i velikog broja drugih manifestacija.

"Pravo pitanje je zašto oni koji žele da se okupe, bez obzira ko su, to ne čine u nekom zatvorenom prostoru, u nekoj hali", rekao je Mirović.

On je istakao da svi imaju ustavom zagarantovano pravo da se okupe gde hoće, ali samo u varijanti i mogućnosti u kojoj to ne izaziva neku vrstu signala ili upozorenja na potencijale sukobe.

Mirović je naveo da je svaka vrste pretnje i sukoba nedozvoljena, ali da mora da se razume da država mora da meri.

"Država će meriti i pred 6. oktobar šta je veća korist i šta je manja šteta. Država sada meri posledice takvog jednog skupa. Meri korist u smislu poštovanja uslova međunarodnih normi, zakona, meri svoju snagu sa jedne strane i meri potencijal štete", rekao je Mirović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...