DODELJENE DVE NAGRADE TELEKOMA SRBIJA STUDENTIMA NA ODSEKU „NOVI MEDIJI“
Foto: Jadranka Ilić

DODELJENE DVE NAGRADE TELEKOMA SRBIJA STUDENTIMA NA ODSEKU „NOVI MEDIJI“

Društvo -

Beograd, 13. jun 2024. godine – Na tradicionalnoj dodeli nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), u konkurenciji izuzetnih ostvarenja, žiri se odlučio za radove dvoje studenta, Jelene Rendulić za multimedijalnu instalaciju „Dani porodice“ i Mateje Markovića za seriju fotografija pod nazivom „Ko je kriv?“.

Telekom Srbija
foto: Jadranka Ilić

Stručni žiri su i ove godine činili istaknuti stručnjaci i stvaraoci: Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Stevan Vuković, istoričar umetnosti i Ivana Smiljanić, umetnica. Kako se navodi u obrazloženju, žiri se opredelio za ove radove jer su se izdvojili svojom autentičnošću i jedinstvenošću, kao rezultat ozbiljnog istraživačkog rada umetnika.

Svečanost dodele nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova privukli su mnoge istaknute ličnosti iz sveta umetnosti, kao i studente i profesore, predvođene dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

1 / 4 Foto: Jadranka Ilić

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje osmi put, kao priznanje za autentičan i kreativan umetnički izraz u domenu novih medija. Kompanija kontinuirano podržava FLU i mlade umetnike i nastoji da stvaranjem što boljih uslova podstakne studente da u punoj meri izraze svoju kreativnost i veštine putem daljih istraživanja u ovim umetničkim disciplinama.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track