Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije odazvali su se pozivu nemačke policije da pruže podršku u obezbeđivanju Evropskog prvenstva u fudbalu od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

A šta će biti zadatak srpske policije na fudbalskom prvenstvu, proverava jutros novinarka Tamara Stanković sa sagovornikom Bojanom Stankovićem, iz Uprave policije.

Stanković je prvo odgonetnuo kako je došlo do ove saradnje:

Kurir televizija SRPSKA POLICIJA ĆE PRISUSTVOVATI NA UTAKMICI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Stanković za Kurir: Ovo će nam biti glavna aktivnost

- Angažovanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na međunarodnim sportskim događajima masovnih karaktera, kao što je slučaj s ovim Evropskim prvenstvom, je samo jedan vid međunarodne saradnje sa državama koje organizuju takvu vrstu događaja. Inače, aktivnosti nemačke policije na organizaciji ovog Evropskog prvenstva su započele pre godinu dana i od tada smo i mi aktivno uključeni u sve to, a naročito je ta saradnja intenzivirana kada je srpska reprezentacija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. Imajući to u vidu, početkom ove nedelje je formiran Međunarodni centar za policijsku saradnju u Nemačkoj, u kome su učešće uzeli predstavnici policija svih država koje učestvuju na ovom Evropskom prvenstvu.

Stanković je pričao o aktivnostima srpske policije u Nemačkoj:

- Što se tiče aktivnosti srpske policije u Nemačkoj, ona će predstavljati sponu između lokalnih organa i navijača koji budu dolazili, i s tim u vezi je planiran boravak srpskih policajaca u gradovima gde će reprezentacija Srbije igrati svoje utakmice. Ono što bih hteo da naglasim je da pozovem navijače da se u svakoj prilici obrate srpskim policajcima ukoliko ih budu prepoznali na ulici, a verujem da hoće, zato što su oni tamo zbog toga da bi unapredili tu komunikaciju sa nemačkom policijom. U gradovima gde se igraju utakmice biće oformljena fan zona gde će srpski navijači moći da se okupljaju, da ističu transparente zastave i obeleže reprezentacije Srbije i da nakon toga organizovano krenu ka stadionima gde će se odigrati utakmice. Sve vreme će srpski policajci biti sa njima da spreče bilo kakav eventualni sukob ili sa nemačkom policijom ili sa navijačima drugih reprezentacija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija "NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU" Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći "ne"