Tijana Anđelić, direktorka Lutrije, podnela ostavku

Tijana Anđelić, direktorka Lutrije, podnela ostavku

Društvo -
Dobit Državne lutrije od 2007. do 2011. godine iznosila je preko 700 miliona dinara, navedeno je u ostavci direktorke tog preduzeća

BEOGRAD - Direktorka Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić podnela je premijeru i Vladi Srbije ostavku na tu funkciju koju ju obavljala pet godina. Ona je u ostavci navela da je veoma zadovoljna postignutim rezulatima u Državnoj lutrije i da se nada da će njen naslednik nastaviti da vodi to preduzeče "na dobrobit svih zaposlenih i pre svega građana Srbije".

"Državna lutrija Srbije danas predstavlja vodeću lutrijsku organizaciju u regionu, koja posluje po evropskim standardima, i koja godinama unazad ostvaruje respektabilne prihode", istakla je Anđelićeva.

Dodala je da je Državna lutrija "pored odličnih poslovnih rezultata u prethodnom periodu prošla kroz kompletnu reorganizaciju, investirala u tehnologiju, proširila svoju ponudu ka igračima, definisala novi vizuelni identitet i pozicionirala se kao lider na planu socijalno odgovornog poslovanja". Preduzeće na čijem je čelu bila, kako je istakla Anđelićeva, tokom njenog mandata je značajno povećalo izdvajanja za budžet Srbije, a ta izdvajanja su od 2007. do avgusta 2012. godine iznosila 14,9 milijardi dinara, odnosno godišnji rast je bio i do 30 odsto u odnosu na period pre njenog dolaska u Državnu lutriju.

Ona je navela da je Državna lutrija Srbije, kao jedina lutrijska organizacija u Evropi i na svetu koja svoje celokupno poslovanje finansira iz samo oko 10 odsto prometa, a u nepovoljnom privrednom ambijentu, u svakoj od prethodnih pet godina ostvarivala dobit.

Dobit Državne lutrije od 2007. do 2011. godine iznosila je preko 700 miliona dinara, navedeno je u ostavci direktorke tog preduzeća.

Istaknuto je da je Državna lutrija Srbije, u skladu sa standardima koje propisuju svetska i evropska lutrijska organizacija, čiji je član postala 2008. godine, uz Lutriju Slovenije, jedina lutrijska organizacija iz regiona koja je dobila sertifikat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track