Grubješić: Lažni azilanti ne smeju da ugroze građane

Grubješić: Lažni azilanti ne smeju da ugroze građane

Društvo -
Vlada Republike Srbije neće dopustiti da zbog malobrojnih lažnih azilanata trpe građani Srbije, rekla je Suzana Grubješić

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da bi ponovno uvođenja viza Srbiji za zemlje EU predstavljalo oduzimanje teško stečene slobode kretanja, kao jedne od najvažnijih ne samo evropskih, već univerzalnih vrednosti, i da to Vlada Srbije neće dozvoliti jer bi to bilo pogubno za evropsku ideju u Srbiji.

"Vlada Republike Srbije neće dopustiti da zbog malobrojnih lažnih azilanata trpe građani Srbije i učinićemo sve što je do nas da zajedno sa evropskim partnerima rešimo taj problem u najkraćem mogućem roku", naglasila je Grubješićeva.

Ona je dodala da je sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, ove sedmice u Bukureštu, posebno pričala o vizama, jer se i Makedonija suočava s tim problemom.

Grubješićeva, koja je u Bukureštu učestvovala na kongresu Evropske narodne partije (EPP) i sastanku šefova država i vlada iz stranaka članica EPP, rekla je da je na tom skupu čula i "ono što već svi znamo - da je datum za početak pregovora sa EU moguć već sledeće godine, ukoliko pokažemo posvećenost reformama, ali i normalizaciji odnosa sa Prištinom.

"U Manifestu EPP, koji je usvojen na Kongresu, zalaganje za politiku proširenja EU zauzima značajno mesto - "Više Evrope" znači i proširenje Evrope i uključivanje zemalja Zapadnog Balkana", zaključila je Grubješićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track