Vučićević: Blic, Pres i ABC su zločinačko udruženje!

Oštre polemike na Pres Medija Samitu

Vučićević: Blic, Pres i ABC su zločinačko udruženje!

Društvo -
Dragan J. Vučićević optužio tri firme da su s bivšim režimom uzimale državne pare i lažirale oditing i rejting

BEOGRAD - Rafali!

Panel o tabloidima na Pres medija samitu obeležile su žestoke kritike urednika Dragana J. Vučićevića na račun kompanije „Ringijer Aksel Springer“ i njegove polemike sa urednicima listova Alo i Blic, posle čega je Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik Blica, napustio skup.

- Ovde imate, usudiću se da kažem, zločinačko ud­ruženje jedne velike izdavačke kuće i još jedne malo manje izdavačke kuće, koja je sada na samrti, s bivšim režimom - ocenio je on i dodao da je njihova ideja uzimanje para od javnih preduzeća, državnih fondova i ministarstava.

Kao glavne krivce za to označio je kompanije „Ringijer Aksel Springer“, „Pres pablišing grup“, „ABC Srbija“ i Asocijaciju medija.

- Ta gospoda drže potpuno neregularno stanje na tržištu - ukazao je Vučićević i, „pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću“, ocenio da se „lažiraju i oditing i rejting“.

Veselin Simonović je zatim napustio skup.Zoran Papić iz Asocijacije medija i Branislav Novčić iz „ABC Srbija“ rekli su da ne štite interese samo jedne novinsko-izdavačke kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track