Grafit protiv romske partije zatalasao Bukovac
Foto: Rtv

Mržnja

Grafit protiv romske partije zatalasao Bukovac

Društvo -
Ukoliko je reč o navijačkoj grupi, kako je u potpisu naglašeno "Daltoni BKV 1312", u tom slučaju, radi se o tendencioznom činu koji ima za cilj da sistematski uruši demokratske principe za koje se naše društvo bori, saopštila je Odbornička grupa u Skupštini grada "Svi za Novi Sad"

NOVI SAD - Na zidu Doma zdravlja u Bukovcu, nadomak Novog Sada, je osvanuo grafit mržnje "Smrt Romskoj partiji - Bukovac Srbima", koji su žitelji tog mesta odmah prijavili nadležnim organima.

Tim povodom saopštenjem za javnost oglasila se i Odbornička grupa u Skupštini grada "Svi za Novi Sad" koja, kako se navodi, najoštrije osuđuje taj "vandalski čin".

"Pisanje uvredljivih grafita jeste vandalski čin nerazumnih ljudi. Međutim, ukoliko je reč o navijačkoj grupi, kako je u potpisu naglašeno "Daltoni BKV 1312", koja je poznata policiji, u tom slučaju, radi se o tendencioznom činu koji ima za cilj da sistematski uruši demokratske principe za koje se naše društvo bori", kaže se u saopštenju u kome se dodaje da se od organa gonjenja traži da hitno otkriju počinioce i rasvetli slučaj.

Iz te odborničke grupe ističu da je na nadležnim istražnim organima da "utvrde da li iza ove poruke mržnje stoji organizovana grupa koja svojim delovanjem stvara atmosferu netrpeljivosti u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj sredini kakva je Vojvodina".

"Bilo kakav izostanak reakcije postepeno bi nas uveo u dirigovanu atmosferu haosa i nesigurnosti", naglašava se u saopštenju i dodaje da Odbornička grupa "Svi za Novi Sad", poziva da se ovaj i njemu slični činovi osude od strane javnosti i primereno sakncionišu po slovu zakona.

Odborničku grupu "Svi za Novi Sad" čini šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove. Ta grupa je u vladajućoj koaliciji koju predvodi Srpska napredna stranka. Sadašnji koalicioni partneri, SNS i Demokratska stranka Srbije su optuživali Romsku demokratsku stranku za "kupovini glasova" na izborima, naročito u mestu Bukovac. Tvrdili su i da u njoj zapravo, sem jednog, i nema Roma, već da je zapravo privatna partija izvesne porodice Bokan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja