Ivanović: Jović nije pucao na KFOR, bilo je obrnuto
Foto: Ap Beta

Nevin u zatvoru

Ivanović: Jović nije pucao na KFOR, bilo je obrnuto

Društvo -
U Rudaru, opština Zvečan, 1. juna su se Srbi sukobili s vojnicima Kfora koji su pokušali da uklone njihovu barikadu. Ranjenih je bilo na obe strane

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović ocenio je danas da su optužbe protiv radnika Zdarvstvenog centra Slavoljuba Jovića iz Kosovske Mitrovice "na tankim nogama".

Viši sud u Kraljevu odredio jepritvor do 30 dana Slavoljubu Joviću, optuženom za pokušaj ubistva vojnika Kfora 1. juna u selu Rudare.

"To je naknadno iskonstruisana optužba o napadu na vojnike Kfora i ona je na tankim nogama", rekao je Ivanovih.

On je kazao da ne treba donositi prerano zaključke, već Joviću treba omogućiti da se brani sa slobode kako bi, naveo je, dokazao svoju nevinost. Ivanović je naveo da je Slavoljub Jović uhapšen "po nalogu kosovskih institucija i njihovih mentora iz Brisela i Vašingtona koji su priznali nezavisno Kosovo".

U Rudaru, opština Zvečan, 1. juna su se Srbi sukobili s vojnicima Kfora koji su pokušali da uklone njihovu barikadu. Ranjenih je bilo na obe strane.

"Obrazloženje da je Jović ugrozio živote pripadnika Nato pakta u bezrazložnoj akciji u Zvečanu u kojoj je demonstrirana sila vojnika Kfora je demagoška i ima za cilj zastrašivanje Srba", rekao je Ivanović i dodao da Slavoljub Jović i ostali Srbi "nisu ugrozili živote vojnika Kfora već je bilo obrnuto".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track