Konkurs za direktora policije ove nedelje
Foto: Tanjug

Konkurs za direktora policije ove nedelje

Društvo -
Premijer Srbije rekao da je stav vlade da bude raspisan konkurs za izbor novog direktora policije a potom će uslediti druga imenovanja

NOVI SAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić najavio je da će ovih dana biće raspisan konkurs za izbor novog direktora policije, nakon čega će biti razmatrana sva druga imenovanja, uključujući načelike sektora u MUP-u i načelnike područnih policijskih uprava.

Dačić je na konstitutivnoj sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost rekao da na promene u policiji treba gledati isključivo kao na normalan proces, jer je mandat direktora policije pet godina, a aktuelni direktor Milorad Veljović je na funkciji još od 2005. godine.

"To je nešto što mora da se uradi. Ne bih voleo drugu konotaciju osim one koja govori da je to u skaldu sa zakonom. Kao što je bilo za njegov (Veljovićev) izbor, tako će i za izbor drugih direktora. To je stav vlade i tu nema nikave dileme", rekao je Dačić.On je istakao da će po izboru novog direktora biti rešeno i imenovanje načelnika Policijske uprave Novi Sad koji do sada nije imenovan jer su, kako je rekao, ranije postojali različiti stavovi različitih struktura vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track