Diković:Odlična saradnja oružanih snaga Srbije i Španije
Foto: KURIR

Mirovne misije

Diković:Odlična saradnja oružanih snaga Srbije i Španije

Društvo -
Ako dve vojske mogu da obavljaju zajedničke zadatke u akciji očuvanja mira, onda to govori o postignutom stepenu poverenja i razumevanja, izjavio načelnik GŠ

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je da je saradnja oružanih snaga Srbije i Španije odlična i zahvalio toj zemlji zbog toga što pomaže da se unaprede kapaciteti srpske vojske za učešće u mirovnim misijima.

"Ako dve vojske mogu da obavljaju zajedničke zadatke u akciji očuvanja mira, kao što vojske Srbije i Španije to rade u Libanu, onda to govori o postignutom stepenu poverenja i razumevanja", izjavio je Diković u Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu. Nakon sastanka sa načelnikom Generalštaba španske vojske admiralom Fernandom Garsijom Sančezom, Diković je izrazio nadu da će unapređenje odnosa dve vojske omogućiti jačanje operativnih sposobnosti i kapaciteta Vojske Srbije.

"Odlično se razumemo i saradnja sa Vojskom Španije je pravo zadovoljstvo", rekao je Diković. Admiral Sančez je izrazio nadu da će sastanak u Beogradu omogućiti da se unaprede odnosi, ne samo dve vojske, već i te dve zemlje. Sančez je ocenio da postoji nekoliko oblasti u kojima vojske Srbije i Španije mogu da unaprede svoju saradnju i kao primer je naveo angažovanje u mirovnim misijama pod okriljem Ujedinjenih nacija i razmenu iskustava u obuci i doktrini. On je dodao da će Španija podržati svaku eventualnu dalju odluku Srbije da angažuje svoje vojnike u mirovnim misijama UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track