Mećava za vikend
Foto: Rojters

Stigla zima

Mećava za vikend

Društvo -
Meteorolozi prognoziraju snežne padavine uz jak olujni vetar. I u Beogradu povremeno sa snegom ili susnežicom

BEOGRAD - U Srbiji će u subotu biti oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, a za vikend se očekuju snežne padavine uz jak olujni vetar.U košavskom području i na planinama u subotu po podne duvaće jak i olujni jugoistočni i istočni vetar i očekuje se povećanje snežnog pokrivača.

Tokom noći sneg će početi da pada u svim krajevima. Jutarnja temperatura od minus šest do nule, a najviša dnevna od minus dva na severu do šest stepeni na jugu i jugoistoku zemlje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i u Beogradu će biti oblačno, povremeno sa snegom ili susnežicom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Krajem dana i u toku noći očekuje se sneg.Temperatura od minus jedan do jednog stepena.

Postepen prestanak padavina očekuje se u nedelju u popodnevnim satima.U ponedeljak ujutru na jugu i jugoistoku padaće slab sneg, a tokom dana suvo sa sunčanim intervalima u većini krajeva.

Krajem dana i tokom noći doći će do naoblačenja u severnim i zapadnim krajevima mestimično sa snegom.U utorak i sredu biće pretežno oblačno sa snegom mestimično. U četvrtak uglavnom suvo i hladno.Krajem perioda temperatura u manjem porastu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track