Zimovanje za 40 evra!

Srbi imaju pare za zimski odmor

Zimovanje za 40 evra!

Društvo -
Gotovo svi turistički aranžmani rasprodati do kraja januara. Cene se kreću i do neverovatnih 3.000 evra

BEOGRAD - Ima se, može se!Kopaonik, Slovenija, Bugarska, Austrija i Francuska ove godine su najtraženije destinacije za zimovanje.

Turističke agencije već su prebukirane, a domaći turisti su naveliko počeli da uplaćuju aranžmane. Rezervišu se destinacije od najjeftinijih do onih najskupljih. U turističkim agencijama kažu da se cene po osobi kreću od 40 evra, koliko je potrebno izdvojiti za četiri dana na Kopaoniku, pa sve do 3.000 evra, koliko košta odmor od 12 dana na Kubi.Svetlana Petrović iz turističke agencije MK kaže da je potražnja za zimovanjima porasla u odnosu na prošlu godinu.- Sve nam je popunjeno do kraja januara. Kao i prošlih godina, i ove je Kopaonik najtraženiji, ali naravno ima i onih koji se interesuju za Francusku, Bugarsku, Italiju - kaže Petrovićeva.Na sedmodnevno skijanje u Bugarsku možete otići za 80 evra, ali ako se odlučite za destinacije kao što su Njujork, Dominikana ili Kuba, moraćete da izdvojite i do 3.000 evra. Danijela Pušara iz „Kontikija“ kaže da je interesovanje ogromno, naročito za novogodišnje odlaske.Oni s dubljim džepom mogu obići ceo svet za „samo“ šest hiljada evra. Ovo putovanje traje 21 dan a cena je od 5.500 evra pa naviše. Ko voli (ima), nek izvoli.(D. T.)

Pojeftinio KopaonikPrema rečima Nikole Avrama, generalnog direktora „Mauntin rizorta MK“, Kopaonik je 20-30 odsto jeftiniji u odnosu na slične ski-centre u Evropi.- Nijedno skijalište u regionu ne može da se poredi s Kopaonikom, koji je regionalni lider kako u ponudi hotelskih usluga, tako i u ponudi ski-staza. U sledećih nekoliko godina s pravom se očekuje da će ta planina postati ne samo regionalni lider već i značajno skijalište na mapi Evrope - kaže Avram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track