Najnovije vesti

Na Horgošu i Batrovcima čeka se do 6 sati
Foto: Kurir

Gužve na granici

Na Horgošu i Batrovcima čeka se do 6 sati

Društvo
Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 60 minuta

BEOGRAD - Intenzitet saobraćaja, kako unutar gradskih sredina, tako i na svim važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima, posebno na Batrovci i Horgoš, pojačan je zbog predstojećih praznika, saopštio je danas Automoto savez Srbije (AMSS).

Na graničnim prelazu Horgoš, iako radi šest kolovoznih traka, zadržavanja su oko pet sati, a na graničnom prelazu Batrovci se, na ulazu u Srbiju, čeka najmanje četiri sata.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 60 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 73 saobraćajne nezgode, tri osobe su poginule, dok je 13 lica teže i lakše povređeno.

U Beogradu je zabeleženo 57 nezgoda, dve osobe su izgubile život, a 3 osobe su povređene.

AMSS je naveo i da na Crnom Vrhu kod Bora i na Divčibarama magla smanjuje vidljivost na dvadesetak metara, dok sumaglice ima u Vojvodini, na širem području Beograda, Požarevca, Valjeva, Zaječara, u požeškoj kotlini, Šumadiji i u dolinama juzne i velike Morave.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura, postoji opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju iz AMSS.

Iz AMSS podsećaju da su vozači po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...