NA TAPETU: Istraga protiv Nevene Petrušić!

Došla na red

NA TAPETU: Istraga protiv Nevene Petrušić!

Društvo -
Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv poverenice za zaštitu ravnopravnosti zbog slučaja korupcije koji je prijavio jedan zaposleni

BEOGRAD - Na tapetu!Agencija za borbu protiv korupcije ozbiljno se bavi slučajem korupcije u kancelariji poverenika za zaštitu ravnopravnosti, saznaje Kurir.Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, korupcija je otkrivena na osnovu dojave jednog od zaposlenih.- Jedan od zaposlenih je to prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. On je dostavio dokaze koji su dovoljni da se ona tim slučajem pozabavi i na osnovu te prijave Agencija je već reagovala - kaže izvor Kurira.U Agenciji nam je potvrđeno da su dobili prijavu.- Podneta je predstavka koja se odnosi na postupanje poverenika za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić i mi smo, kao i u svim drugim slučajevima, tražili od nje izjašnjenje. Nastavljamo postupak i kad on bude okončan, obavestićemo javnost o tome da li ima ili nema povrede zakona - rekla nam je Aleksandra Kostić, portparol Agencije za borbu protiv korupcije.O radu kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti pisali smo u više navrata. Otkrili smo da je za vreme svog mandata Petrušićeva na renoviranje i opremanje kancelarije od 256 kvadrata u Beogradskoj ulici spiskala čak 166.000 evra. Na egzotična putovanja na Tajland i u Australiju, gde je proučavala inkluziju Aboridžina, za 18 dana potrošila je do 20.000 evra. Pisali smo i o tome da kancelarija Nevene Petrušić nije produžila ugovor o radu Romkinji B. T., koja je u teškoj materijalnoj situaciji.Iz kancelarije Nevene Petrušić umesto odgovora predložili su nam da se obratimo Agenciji za borbu protiv korupcije.

Podneta peticija za smenuNezadovoljna radom poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić, grupa od 136 univerzitetskih profesora i drugih intelektualaca potpisala je peticiju za njenu smenu i početkom januara predala je Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine.

U peticiji se kao glavni razlog za smenu Nevene Petrušić navodi to što je, time što predaje na 10 predmeta na Pravnom fakultetu u Nišu, prekršila član 28. Zakona za zaštitu ravnopravnosti, kojim se povereniku zabranjuje da obavlja bilo koju drugu delatnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track