Odluka o 30 milijardi: Upravni odbor EPS u petak

Potrebne finansije

Odluka o 30 milijardi: Upravni odbor EPS u petak

Društvo -
Razmatraće se o zaduživanju EPS-a od 30 milijardi dinara, i osnivanju po jednog zavisnog privrednog društva za snabdevanje strujom i upravljanje distributivnim sistemom

BEOGRAD - Sednica Upravnog odbora Elektroprivrde Srbije biće održana u petak, 22. februara, izjavio je danas predsednik Odbora Aca Marković. On je rekao da još nije utvrđen dnevni red, ali da će sve biti dogovoreno do petka. Upravni odbor trebalo bi da donese odluke o zaduživanju EPS-a od 30 milijardi dinara, i osnivanju po jednog zavisnog privrednog društva za snabdevanje strujom i upravljanje distributivnim sistemom.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović danas je ocenio da blokada rada Upravnog odbora ugrožava rad tog javnog preduzeća. Obradović je u dopisu Markoviću i članovima tog tela upućenom zbog dramatično teške ekonomsko-finansijske situacije i odgovornosti poslovodstva prema zaposlenima i osnivaču, ponovo apelovao da se hitno zakaže sednica Upravnog odbora.

Prema poslovnom planu za 2013. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, EPS-u nedostaje 50 milijardi dinara za plaćanje kredita, zarada, investicije i redovno održavanje sistema. Vlada Srbije usvojila je 12. februara odluku o otpisu kamata na dugovanja za utrošenu električnu energiju. Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je prošle sedmice da će otpis kamata važiti i za privrdu i za građane i da će podrazumevati obavezu dužnika da sa EPS-om dogovori otplatu preostalog duga na rate i redovno plaćanje tekućih obaveza. Ona je tada izrazila očekivanje da će tu odluku potvrditi Upravni odbor EPS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track