Najnovije vesti

REKORDNO: 400 pacijenata u Urgentnom!

Pune ruke posla

REKORDNO: 400 pacijenata u Urgentnom!

Društvo
Primljen pacijent s ranom od uboda noža iz sela Zuce, upucana pacijentkinja iz Petrovca na Mlavi, radnik koji je pao sa skele na Zrenjaninskom putu

BEOGRAD - Neuobičajeno mnogo pacijenata sa teškim povredama, izazvanim saobraćajnim udesima i nasiljem zbrinula je ekipa Urgentnog centra. Samo tokom popodneva primljeno ih je više od 400!

 

Dežurna ekipa Urgentnog centra u nedelju je imala pune ruke posla jer je zbrinuto neuobičajeno mnogo pacijenata sa teškim povredama, izazvanim saobraćajnim udesima, tučama, nasiljem.

 

Samo u popodnevnoj smeni primljeno je više od 400 pacijenata sa veoma teškim povredama. Zabeleženo je i više od 50 saobraćajnih udesa.

 

U Urgentnom centru zbrinuto je preko 50 pacijenata iz saobraćajnih udesa, kaže šefica Kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije Zorica Marković.

 

"Većina od njih su završili na neurohirurgiji i reanimaciji, što su ozbiljne povrede. Imamo pacijenta sa ranom od uboda noža iz sela Zuce, pacijentkinju iz Petrovca na Mlavi koja je upucana, pa je operisana hitno, radnika koji je pao sa skele na Zrenjaninskom putu, pa je zbinut na neurohirugiji", navodi Markovićeva.

 

Za lekare i ostalo medicinsko osoblje Urgentnog centra u večernjoj smeni, nije bilo ništa manje posla. Samo za dva sata zbrinuli su 130 pacijenata, uglavnom sa teškim povredama.
U Urgentni centar, u proseku, za 24 sata javi se od 700 do 1.000 pacijenata, ali se retko događa da je većina sa teškim povredama.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uj8Gx8zIaaY

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...