Prijavite najbolji izum do 22. aprila!

Tehnološka inovacija

Prijavite najbolji izum do 22. aprila!

Društvo -
Početni nagradni fond je 5 miliona dinara, a ovaj državni projekat ima za cilj da pruži šansu svim našim inovatorima, bez obzira na godine

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poziva građane Srbije i sunarodnike u dijaspori da se prijave na deveto takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji u kategoriji Realizovane inovacije.

Rok za prijavu inovacija je 22.april, a formular, pravila i dodatne informacije mogu se naći na portalu takmičenja www.inovacija.org, saopštilo je ministarstvo.

Početni nagradni fond je pet miliona dinara, a ovaj državni projekat ima za cilj da pruži šansu svim našim inovatorima, bez obzira na godine, obrazovanje i pol, da ih okupi, pomogne u obuci od ideje do realizacije, a da nagradi najuspešnije.

Inovacije mogu biti od jednostavnih proizvoda koje već vekovima pravimo na ovim prostorima, ali "doteranih" i ponuđenih kupcima, pa do onih koji pripadaju visokim tehnologijama.

Sve one su ravnopravne i samo tržište može pokazati koja je vrednija i koja će doneti veći profit, navodi se u saopštenju.

Projekat se održava od 2005. godine i za to vreme kroz takmičenje je prošlo više od 1.500 timova sa oko 5.000 učesnika.

Samo na osnovu učešća na takmičenju i znanja koje su stekli tokom obuke, kao i provere sopstvenih mogućnosti, stvoreno je više od 70 novih preduzeća sa 230 novih radnih mesta, ističe se u saopštenju.

Na takmičenju su učestvovala i preduzeća koja već imaju milionske devizne godišnje obrte, što je podiglo nivo kvaliteta učesnika i doprinelo da pobeda postane i pitanje prestiža. Moto organizatora takmičenja je da se jedino kroz stvaranje i plasman inovacija na svetskom tržištu može podići konkuretnost naše privrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track