Zvaničnici vernicima čestitali Vaskrs
Foto: Beta

Zvaničnici vernicima čestitali Vaskrs

Društvo -
Neka nam Vaskrsenje Hristovo ulije snagu da stvaramo još kvalitetnije društvo i negujemo moralne vrednosti, da nađemo put ka pokajanju, praštanju, i duhovnom preobraženju, naveo je predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović uputio je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, svim vernicima i građanima Srbije povodom Uskrsa, sa željom da taj veliki hrišćanski praznik proslave u krugu svojih najdražih, u radosti i blagostanju.Neka nam Vaskrsenje Hristovo ulije snagu da stvaramo još kvalitetnije društvo i negujemo moralne vrednosti, da nađemo put ka pokajanju, praštanju, i duhovnom preobraženju. Sa verom i nadom u bolju budućnost, Hristos Vaskrse, navodi se u čestitki predsednika Skupštine Srbije.Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović čestitao je danas patrijarhu srpskom Irineju i svim pravoslavnim vernicima Uskrs. "Želim da Uskrs dočekate u zdravlju, duhovnom miru i radosti. Neka ovaj veliki praznik donese sreću, ljubav i blagostanje u svaki dom i porodicu, razumevanje i poštovanje među ljudima i veru u bolju budućnost", navodi se u čestitki predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Srpska pravoslavna crkva danas obeleževa Veliki petak, a u nedelju Uskrs.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je danas Uskrs patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima. "U ime Vlade Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najmilijih", navodi se u čestitki premijera. Dačić je u istakao da bi Uskrs trebalo da bude putokaz za bolju i izvesniju budućnost svih u Srbiji. "Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas", navodi se u čestitki.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je svim građanima Srbije najveći hrišćanski praznik sa željom da praznične dane provedu u slozi, međusobnom poštovanju i razumevanju. "Neka nas Uskrs podseti na sve vrednosti ljudskog duha, na važnost negovanja međusobne tolerancije i poštovanje ljudskih prava, kao simbol ljubavi, porodičnih vrednosti i prijateljstva", naveo je Selaković u čestitki.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić čestitao je Uskrs svim pravoslavnim vernicima, sveštenstvu i patrijarhu srpskom Irineju. "Neka ovaj radosni hrišćanski praznik donese mir, slogu, blagostanje i razumevanje svim građanima u svim regionima naše zemlje", navodi se u čestitiki Mladajana Dinkića i URS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track