NEUTEŠNA ĆERKA: Zbog nemara lekara moju majku je ubila klostridija!

Vesna Milosavljević teško optužuje zaposlene u Kliničkom centru Srbije

NEUTEŠNA ĆERKA: Zbog nemara lekara moju majku je ubila klostridija!

Društvo -
Majka je operisala kuk na ortopediji, gde je zbog isključive greške doktora zaražena bakterijom klostridijom; Lekari i sestre neće da pogledaju starije ljude, majci ni vodu nisu dali

BEOGRAD - Da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju?- Zaposleni u Kliničkom centru Srbije ubili su mi majku. Umrla je u najgorim mukama, zaražena bakterijom klostridijom. Nijedan doktor, nijedna sestra nisu hteli da dođu da joj pruže pomoć... Ovako je svoju ispovest započela Vesna Milosavljević, čija je majka Nada (60) u maju polomila kuk, nakon čega je primljena na odeljenje ortopedije u Kliničkom centru. Kako kaže Vesna, njena majka u bolnici se zarazila bakterijom klostridijom isključivo krivicom lekara.- Doktori su krivi što mi je majka dobila tu bakteriju. Ona se lepo oporavljala posle operacije, na koju je čekala 10 dana iako je bila hitan slučaj, a onda smo saznali da joj je u organizmu pronađena klostridija. Ne možete da zamislite kako su se doktori i sestre ponašali prema njoj. Ona jadna gladna i žedna, niko čašu vode nije hteo da joj da. Dok sam bila na ortopediji, jedna žena mi je rekla da je i njen muž preminuo zbog klostridije - kroz suze priča Vesna i dodaje da se zaposleni na ovom odeljenju prema starijim bolesnicima ponašaju na najgori mogući način.- Neće ni da ih pogledaju. Guraju ih u ćošak i govore im da ne kukaju bez razloga. Kad je moja majka bila loše, tražila sam da je odvedu na intenzivnu negu, ali oni nisu hteli ni da čuju. Na kraju, kad sam videla da će mama da mi umre, vikala sam ko luda ne bi li neko došao da vidi šta se dešava. Kada su došli doktori, mene su isterali iz sobe, govoreći mi: „Marš, bre, napolje! Šta ti radiš ovde?“ Vikali su tako, a mene je duša bolela za majkom, koja je odmah nakon toga preminula u najgorim mogućim mukama - neutešna je Milosavljevićeva.

Vesna Milosavljević kaže da je bilo još žrtava klostridije
Vesna Milosavljević kaže da je bilo još žrtava klostridije

Klinički centar bez odgovoraZorica Marković, portparol Kliničkog centra Srbije, nije mogla da nam da komentar ovog slučaja. - Pitanja sam prosledila, ne znam kad ćete dobiti odgovore. Nama je prioritet lečenje.

Klostridije je bilo, ali to nije uzrok smrti te ženeProfesor dr Marko Bumbaširević, direktor Instituta za ortopediju i traumatologiju, kaže da bakterija klostridija postoji svuda u svetu i da nije čudno to što se i kod nas pojavila.- Sad je na ortopediji nema, ali tačno je, jedno vreme ju je bilo na odeljenju gde je ležala gospođa Milosavljević. Iskren da budem, ne verujem da se iko od mojih zaposlenih tako ponašao prema toj ženi, a optužbe da je neko preminuo zbog bakterije klostridije su besmislene. To što je čekala duže na operaciju je zbog toga što je anesteziolog morao da uradi neke analize jer je gospođa imala anginu pektoris. Takođe, u našoj bolnici niko od pacijenata nikad nije bio žedan ni gladan - kaže Bumbaširević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track