POLICIJA U KCS: Na proveri rad i poslovanje
Foto: Zorana Jevtić

Istraga

POLICIJA U KCS: Na proveri rad i poslovanje

Društvo -
Nakon što je sa više strana stigao jedan broj prijava i primedbi na rad i poslovanje KCS u kojima se ukazuje da je bilo kršenja zakona i nepoštovanja važećih propisa, Uprava KCS pozvala je policiju

BEOGRAD - Kliničkom centru Srbije (KCS) pristiglo je nekoliko primedbi na rad i poslovanje ove ustanove u nekoliko prethodnih godina, tako da je Uprava KCS pozvala policiju da provere verodostojnost podnetih prijava, saopšteno je iz KCS."Nakon što je sa više strana stigao jedan broj prijava i primedbi na rad i poslovanje KCS... u kojima se ukazuje da je bilo kršenja zakona i nepoštovanja važećih propisa, Uprava KCS pozvala je nadležne istražne organe, odnosno policiju, da provere verodostojnost podnetih prijava i utvrde činjenično stanje: da li je ili nije bilo kršenja važećih zakona i propisa", navodi se u saopštenju.Uprava Kliničkog centra Srbije smatra da je u javnom interesu da rad i poslovanje ove zdravstvene ustanove uvek budu transparentni i dostupni oceni i sudu građana i najšire javnosti.

"Mi smo imali šest-sedam takvih anonimnih prijava koje se odnose na nepravilnosti u javnim nabavkama. Pominju se malverzacije uprave, ne pominje se niko konkretno. Zbog toga smo odlučili da pozovemo policiju da se utvrdi da li ima elemenata da se neko tako optužuje ili nema", naglasio je Direktor Kliničkog centra Srbije prof. Miljko Ristić.On objašnjava da je u anonimnim prijavama navođeno da je bilo nepravilnog poslovanja u ugovorima koji su potpisivani i koji se odnose na javne nabavke."Razgovarao sam sa predstavnicima kriminalističke policije da oni ispitaju sve moguće ugovore i to je veliki posao", naglasio je on i dodao da će biti ispitani svi ugovori ne samo za mandata prethodne uprave, već i za period kada je on na čelu ove kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track