OPASNO: Srbiji u subotu preti jak tornado i nevreme!

Hrvatski meteorolozi upozorili

OPASNO: Srbiji u subotu preti jak tornado i nevreme!

Društvo -
Hrvatska, kao i Mađarska, Slovenija i Srbija, označene su crvenom bojom, koja znači izuzetno opasno vreme, u većini slučajeva opasno po život

ZAGREB- Hrvatski meteorolozi upozorili su tamošnje stanovništvo da posle izuzetno toplog vremena Hrvatskoj preti veliko olujno nevreme sa jakim vetrovima i pijavicama.

Na stranicama Meteo-alarma Hrvatska, kao i Mađarska, Slovenija i Srbija, označene su crvenom bojom, koja znači izuzetno opasno vreme, izuzetno intenzivan meteorološki događaj, u većini slučajeva opasan po život.

"Sutra u poslepodnevnim satima očekuju se velike nestabilnosti. Prema tim ocenama, može biti i olujnih vetrova, koji su pojačani dugotrajnom sušom. Vrlo verovatne pojave biće grad i oluje, kao i obilne padavine. Na području severnog Jadrana, posebno uz istarsku obalu, moguće su i pijavice, koje na tom području nisu retkost", kazao je jedan hidrometeorolog.

On je dodao i kako će petak na subotu biti najopasniji.

Veliki ciklonski poremećaj već je prošao Nemačku.Oluja praćena jakim vetrom i gradom nanela je mnogo štete u južnim i istočnim delovima te zemlje, a stradao je centar Berlina gde su brojna oborena stabla oštetila automobile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja