NAJVEĆA TAJNA SFRJ: Ovako je izgledala obdukcija vanzemaljca u bolnici JNA

NLO se srušio kod sela Otoček

NAJVEĆA TAJNA SFRJ: Ovako je izgledala obdukcija vanzemaljca u bolnici JNA

Društvo -
Vanzemaljsko bice je odmah odvezeno u Beograd, ambulantnim vozilom i u glavnom gradu Jugoslavije je dodeljeno vojnoj bolnici
1 / 4

SARAJEVO - U novembru 1966. godine u predelu blizu malog sela Otoček u bivsoj SFRJ, leteći objekat se srušio i nepoznato biće je izvučeno iz letelice.

Događaj je ubrzo dobio oznaku STROGO POV. (poverljivo), a stanovništvu i svedocima je rečeno da je bila reč o vojnoj vežbi koju je izvodila tadašnja Jugoslovenska narodna armija (JNA).Ivan Kramer, koji je pisao o ovom slučaju, još pre osam godina tvrdio je da je bila reč o "zvaničnoj verziji", različitoj od onoga što se stvarno dogodilo:

- Za telo, koje je bilo delom prekriveno zemljom i krhotinama metala, rečeno je da je pripadalo pilotu vazduhoplovstva. Rekli su da je deformisano od plamena i vreline. Tama noći pomogla je vojsci da im ova teza prođe kao uverljiva. Vanzemaljsko biće odmah je odvezeno u Beograd, ambulantnim vozilom, i u glavnom gradu Jugoslavije je dodeljeno vojnoj bolnici.

Evo slike: Autopsija vanzemaljca u Vojnoj bolnici JNA
Evo slike: Autopsija vanzemaljca u Vojnoj bolnici JNA

Za nekoliko sati, neki od najvažnijih naučnika u tadašnjoj zajedničkoj državi došli su i počeli da ispituju telo.

Među naučnicima koji su vodili obdukciju navodno su bili i zastavnik Andrej Zobol i dva patologa Nikola Julić i Zoran Frederić, ljudi koji su bili od najvećeg poverenja tadašnje jugoslovenske vlade. Na slikama mogu da se vide neki od najvažnijih momenata tokom obdukcije. Slike su "procurele" autoru 1999. godine od rođaka jednog od doktora...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja