Vulin: Priština je najveći protivnik integracije Srba
Foto: Nebojša Mandić

Direktor kancelarije za KiM

Vulin: Priština je najveći protivnik integracije Srba

Politika -
Ukoliko Priština bude ovako nastavila da se ponaša i ukoliko bude radila sve što radi da Srbi ne izađu na birališta, onda ćemo i mi morati da razmislimo kakve su naše mere, kazao je Vulin

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je danas da se Priština pokazuje kao najveći protivnik izbora na Kosovu, integracije Srba i briselskog sporazuma, i da je svakim danom sve zabrinutiji zbog ponašanja Prištine.

"Priština se pokazuje kao najveći protivnik izbora, kao najveći protivnik integracije Srba, kao najveći protivnik svega što smo u Briselu zapravo dogovorili, kao protivnik briselskog sporazuma. Ukoliko Priština bude ovako nastavila da se ponaša i ukoliko bude radila sve što radi da Srbi ne izađu na birališta, da Srbi ne preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke, onda ćemo i mi morati da razmislimo kakve su naše mere i kako ćemo mi gladati na sve to", kazao je Vulin.

"Ostavimo to sad ovih nekoliko dana da vidimo kako će se stvari dalje odvijati i da li će se razumeti ova poruka koju i ovim putem šaljemo", podvukao je Vulin.

On je rekao da je "Priština negde došla do zaključka da Srbi zaista mogu da uzmu sudbinu u svoje ruke", i da se toga iskreno plaše. Vulin je danas u Kosovskoj Mitrovici razgovarao sa čelnicima ove opštine. Sa predsednikom Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem uručio je JKP "Standard" u Kosovskoj Mitrovici teretno vozilo - dizalicu, poklon Skupstine grada Beograda, JKP Parking servis, kao pomoć komunalnoj delatnosti i podizanju nivoa komunalnog reda na teritoriji jedinice lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica.Vulin je obišao i Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track