Julske priznanice za struju zbunile potrošače

Napravljena zbrka

Julske priznanice za struju zbunile potrošače

Društvo -
Julski računi za struju koji su počeli da stižu od 12. avgusta napravili su zbrku i potrošačima nije jasno ni kome treba da plate, ni na koji način, niti koliko ih košta potrošena električna energija

BEOGRAD - Julski računi za struju koji su počeli da stižu od 12. avgusta napravili su zbrku i potrošačima nije jasno ni kome treba da plate, ni na koji način, niti koliko ih košta potrošena električna energija.

Junsko zaduženje stiglo je od matičnih elektrodistribucija sa objašnjenjima koliko su preplatili, koliko duguju za taj mesec ili koliki im je raniji dug, ukoliko ga imaju, dok su pometnju, naročito u Beogradu, napravili julski računi pristigli iz novoosnovane firme "EPS snabdevanje”. Na njima je samo naznačeno zaduženje od 1. jula do 1. avgusta, bez naznake da li su potrošači u preplati ili duguju.

"Naše preduzeće počelo je da radi 1. jula, kada je i jedino u Srbiji postalo vlasnik licence za prodaju električne energije potrošačima u celoj zemlji. Istovremeno su te licence oduzete svim preduzećima EPS-a koja su dosad za to bila ovlašćena, poput "Elektrodistribucije Beograd”. Ranije preplate i zaduženja ostali su na matičnim distribucijama, dok smo mi krenuli od nultog stanja i zato građani nama plaćaju samo julske račune, izjavio je Dejan Vasić, direktora PD "EPS snabdevanje".

Prema njegovim rečima, sve matične distribucije trebalo je da ranije ili uz račun "EPS snabdevanja" pošalju potrošačima obaveštenje da li su kod njih zaključno sa junom preplatili struju ili imaju dugovanje. U Beogradu je problem što je EDB zakasnio sa slanjem obaveštenja, jer su imali problema sa kompjuterskim sistemom. Oni će to učiniti u narednom periodu, objasnio je Vasić i dodao da sva dugovanja do 1. jula građani treba da izmire privrednim društvima kojima su dosad plaćali struju.

U "EPS snabdevanju" navode da je preplaćeni novac vlasništvo građana i da oni po zakonu nisu smeli da nalože distribucijama da ga prebace na račun nove firme.Taj novac građani mogu da podignu na šalterima distribucija ili da im daju nalog da ga prebace na našu firmu, objasnio je Vasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track