DVA DANA BEZ BLOKADE: Ratari morali u njive da skinu suncokret

Od četvrtka ponovo

DVA DANA BEZ BLOKADE: Ratari morali u njive da skinu suncokret

Društvo -
Sledi novi susret sa Vučićem i novim ministrom poljoprivrede Dragan Glamočićem

BEOGRAD - Predsednik udruženja "Pančevački ratari", Jovan Negovan, izjavio je da ratari danas i sutra neće blokirati traktorima puteve u Pančevu.

"Pustili smo ljude da završe poslove i "skinu" suncokret, a u četvrtak ćemo se ponovo okupiti", kazao je Negovan, dodajući da se traktori i dalje nalaze pored puta u Pančevu.

Prema njegovim rečima, nezadovoljni ratari će se u četvrtak sastati sa prvim potpredsednikom vlade, Aleksandrom Vučićem, i novim ministrom poljoprivrede, Draganom Glamočićem.

Vicepremijer Vučić je juče već primio delegaciju poljoprivrednika, kojima je rekao da će država učiniti i da čini sve da im pomogne, ali da postoji tržište i berzanske cene na koje ne može da utiče.

"Mi smo rekli u šta se ne mešamo, u berzanske cene vlada ne može da se meša, postoji tržište...", naglasio je Vučić, i najavio da će u naredna dva dana biti nastavljeni razgovori sa uljarama i da će biti konačnog odgovora u četvrtak ili petak.

Ratari traže da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, kao i da vlada preduzme mere za suzbijanje, kako tvrde, kartela i monopola na tržištu uljarica.

Ratari su od 28. avgusta, šest dana za redom, blokirali novi put Pančevo-Beograd i saobraćaj na putu ka Jabuci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track