Najnovije vesti

USPEŠNA UCENA: Dačić smenio Bjelića na zahtev Veljovića!

SMENA U VRHU MUP SRBIJE

USPEŠNA UCENA: Dačić smenio Bjelića na zahtev Veljovića!

Društvo
10:46h
Veljović je tražio smenu Bjelića iako ga je godinama unazad nagrađivao povećanjem plate od čak 20 odsto zbog izuzetnih rezultata u radu

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić podlegao je ucenama direktora policije Milorada Veljovića i jutros smenio načelnika beogradske policije generala Stevana Bjelića, saznaje Kurir.

Veljović je tražio smenu Bjelića iako ga je godinama unazad ocenjivao najvišom ocenom i nagrađivao povećanjem plate od čak 20 odsto zbog izuzetnih rezultata u radu.

Nezvanično, zahtev je osvanuo na Dačićevom stolu još u ponedeljak, a on ga je jutros potpisao rekavši da na to mesto uskoro dolazi novi čovek.

Podsetimo, Veljović je kao zvanično obrazloženje za smenu Bjelića naveo propuste u radu. Međutim, dokumentacija u koju je Kurir imao uvid, pokazuje da je Veljović godinama unazad nagrađivao Bjelića, a njegov rad ocenjivao najvišom ocenom.- Čak je poslednji nalog za mesečno povećanje plate Bjeliću Veljović potpisao pre samo mesec dana, zbog izuzetnih rezultata postignutih u radu! Biće onda da je nešto drugo razlog zašto insistira na njegovoj smeni - kaže izvor Kurira iz MUP.Rešenja o nagrađivanju Stevana Bijelića godinama unazad potpisivao je i ministar policije i premijer Ivica Dačić. Direktor policije je kazao da ne može tolerisati pokušaj privatizacije i nepotizma beogradske policije, kao i to što su njegovi lični sukobi doveli do ozbiljnih profesionalnih blokada u radu policijske uprave za grad Beograd. Sve i da je tako kao što Veljović kaže, opet je pitanje njegove odgovornosti - zašto je ovom načelniku svakog meseca, dve i po godine unazad davao nagrade zbog postignutih rezultata, a njegov rad i zalaganje svake godine ocenjivao najvišom ocenom!?

Uvidom u dokumentaciju, Veljović je od januara 2011.godine, u kontinuitetu, do jula 2013. godine (od ukupno 31 meseca, samo 3 meseca nije dobio povišicu) potpisivao ukaz da se Bjeliću uveća plata za 20 odsto na mesečnom nivou zbog ostvarenih rezultata.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...